Οδηγός αναγνώρισης γνήσιων υλικών Poli-tape

Συντάκτης CGD 14/04/2016 0 Σχόλια

Τον τελευταίο καιρό, έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα πώλησης υλικών θερμομεταφοράς που πλασάρονται ως Poli-flex από ανεπίσημους εισαγωγείς ή ηλεκτρονικά καταστήματα και μάλιστα σε τιμές "προσφοράς".

 

Για το λόγο αυτό, θα προσπαθήσουμε εύκολα και απλά να εξηγήσουμε στον καθένα τα βασικά χαρακτηριστικά των υλικών Poli-tape, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Η Poli-tape κατασκευάζει τις εξής σειρές υλικών θερμομεταφοράς σε ρολλά για κοπτικό:

 • Poli-flex Premium
 • Poli-flex Image (θα συγχωνευτεί με τη σειρά Poli-flex Fashion)
 • Poli-flex Fashion
 • Poli-flex Nylon
 • Poli-flex Blockout
 • Poli-flock (υπό κατάργηση)
 • Poli-flock Prime (υπό κατάργηση)
 • Tubitherm PLT flock
 • Poli-flex Printable

Από αυτές τις σειρές, η πλέον σημαντική είναι η Poli-flex Premium, η οποία περιλαμβάνει όλα τα βασικά χρώματα σε ματ απόχρωση και τα βασικότερα neon και μεταλλικά χρώματα. Τα υλικά αυτά:

 1. Έρχονται σε ρολλά 25 μέτρων σε λευκό κουτί ή σπανιότερα σε ρολλά 10 μέτρων σε καφέ κουτί
 2. Έξω από κάθε κουτί υπάρχει αυτοκόλλητη ετικέτα με το λογότυπο της Poli-tape, τον αριθμό παρτίδας παραγωγής με το ανάλογο barcode, τον κωδικό χρώματος και την ονομασία του χρώματος (π.χ. 401 - White)
 3. Ο αριθμός παρτίδας παραγωγής που αναγράφεται στην ετικέτα του κουτιού, θα πρέπει να είναι ο ίδιος με τον αριθμό παρτίδας παραγωγής που αναγράφεται σε μικρή αυτοκόλλητη ετικέτα στο εσωτερικό της χάρτινης καφέ κόρας κάθε ρολλού
 4. Οι κωδικοί χρώματος της σειράς είναι 3-ψήφιοι με πρώτο ψηφίο το τέσσερα [4xx]
 5. Τα υλικά έρχονται σε διάφανο, πλαστικό, αυτοκόλλητο φορέα (με αρκετά ισχυρή κόλλα)
 6. Το υλικό (χωρίς τον πλαστικό φορέα) έχει πάχος περίπου 100μm
 7. Όλα τα χρώματα της σειράς πρεσσάρονται με τις ίδιες οδηγίες
 8. Μετά το πρεσσάρισμα, ο πλαστικός φορέας μπορεί να ξεφλουδιστεί άμεσα (ενώ το υλικό είναι ακόμα καυτό) χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα (εξαιρούνται τα υφάσματα που δεν είναι 100% βαμβακερά)
 9. Τα ρολλά 25 μέτρων, μαζί με τη συσκευασία τους, ζυγίζουν κατά κανόνα λίγο περισσότερο από 4 κιλά
 10. Όλα τα χρώματα της σειράς είναι κατασκευασμένα από πολυ-ουρεθάνη (PU) και όχι πολυ-βινυλοχλωρίδιο (PVC). Ως εκ τούτου, ο καθιερωμένος όρος "βινύλια" δεν είναι πρακτικά σωστός
 11. Τα υλικά σιδερώνονται απευθείας, χωρίς κανένα πρόβλημα ή αλλοίωση σε αντίθεση με τα "βινύλια" που απαιτούν σιδέρωμα "από την ανάποδη"
 12. Μπορούν κανονικά να πατηθούν πολλά χρώματα το ένα πάνω από το άλλο χωρίς να απαιτείται προστασία με κάποιο αντικολλητικό χαρτί
 13. Τα υλικά είναι ελαστικά και αν "ξεχειλώσουν", εντός λογικών πλαισίων, δεν χάνουν το χρώμα τους ή ασπρίζουν

Η σειρά Poli-flex είναι ευρωπαϊκής κατασκευής με πρώτες ύλες εγκεκριμένες από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και με πολλαπλές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

(περισσότερα)

Άφησε σχόλιο